Sony Cyber-shot DSC-RX100 II

Når du sammenligner med de øvrige kompaktkameraene på markedet som har større sensor, klarer Sony seg flott både på pris og kvalitet.

#Kamera #Sony
8.2

Cyber-shot RX100 II har den minste bildesensoren i klassen. Her får du til gjengjeld en lyssterk optikk på F1.8 ved vidvinkel, som tilsvarer 28 mm, og en kompakt modell. Den flate og glatte designen gjør kameraet enkelt å putte i lommen, men ergonomien kunne vært bedre. Innerst på Zeiss-objektivet sitter en praktisk ring, som gjør det lett å stille inn alle de grunnleggende bildefunksjonene i kombinasjon med Fn-knappen bak på kameraet. Alt i alt er RX100 II raskt å jobbe med, når en har forstått seg på systemet. Skjermen er fleksibel, noe som er fint. Den er likevel relativt mørk og vanskelig å jobbe med i dagslys.
Lysstyrken kan skrus opp, men det koster batterikapasitet, som er oppgitt å være litt for optimistisk. Det finnes en elektronisk søker, men den koster nesten like mye som kameraet. Søkeren settes i blitsskoen, som er kompatibel med Sonys nye blitssystem. På alle testbilder klarte kameraet seg veldig bra. Objektivet er av svært høy kvalitet til tross for den følsomme lysstyrken, og støy på høy ISO håndteres veldig flott. Høyeste ISO-verdi kan bare aktiveres i et motivprogram. Kameraet tar tre bilder og setter disse sammen til ett, så støyen minskes. Fargegjengivelsen er forsiktig, og bildene kan virke kjølige, men det kan justeres på i menyen.

Konklusjon

Når du sammenligner med de øvrige kompaktkameraene på markedet som har større sensor, klarer Sony seg flott både på pris og kvalitet.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Megapiksler
20,4
Brennviddeforl./optisk zoom
3,6x
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
10
Maks ISO
25600