Sony Cyber-shot DSC-RX100 III

Det er imponerende hva Sony har fått pakket inn i det lille RX100 III både hva angår funksjonalitet og bildekvalitet. Kameraet er vår favoritt.

#Kamera #Sony
8.8

Sony distanserer seg fra konkurrentene både på bildekvalitet og funksjonalitet. RX100 III har en detaljgjengivelse som er en klasse bedre enn selv vesentlig dyrere kompaktkameraer, og eksponering og fargegjengivelse er like god. Zeiss-optikken lever opp til den gode sensoren. Den er riktig fin på 24 mm med F1.8, og på 70 mm er lysstyrken forbedret betraktelig fra forgjengerens F4.9 til F2.8. Støyen er ekstremt lav i våre målinger. Den stiger i svakt lys, men vi har knipset fullt brukbare bilder selv i meget svakt lys. Reelt stopper ISO ved 12 800, men kan heves til 25 600. Det krever imidlertid en kombinasjon av tre enkeltbilder. Her faller støyen, men funksjonen fungerer bare med stillestående motiver. Ergonomien er godkjent. Meny og innstillinger er velfungerende. Skjermen er av fin kvalitet. Den kan vippes fra 45 grader ned til rett frem, så man kan ta selfies. Her kan man velge at kameraet automatisk slår over på en kort selvutløser som teller ned på skjermen, så alle kan se det. Det er smart. Den elektroniske søkeren er sammenklappbar og av god kvalitet. En ring rundt objektivet kan programmeres til f.eks. eksponeringskompensasjon. Seriefotografering ekspederes med opp til ti bilder i sekundet. Blitsen rekker 15 meter. Både oppstartstid og autofokushastighet er gjennomsnittlig.

Konklusjon

Det er imponerende hva Sony har fått pakket inn i det lille RX100 III både hva angår funksjonalitet og bildekvalitet. Kameraet er vår favoritt.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Megapiksler
20,0
Brennviddeforl./optisk zoom
2,9x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
10,0
Maks ISO
12.800