Sony Cyber-shot DSC-RX100 VII

Sony hevder at det nyeste medlemmet deres av den kompakte RX100-serien vil tilfredsstille profesjonelle fotografer.

av Utstyrsguiden #Kamera #Sony
8.7

Sony hevder at det nyeste medlemmet deres av den kompakte RX100-serien vil tilfredsstille profesjonelle fotografer. Det kan vi bare delvis si oss enige i. Versjon 7 har riktig nok forrykende autofokus à la den i flaggskipet Alpha9, som nærmest limer seg fast til øyne, ansikter eller motiver i bevegelse, og det var ikke noe problem å få samtlige 103 bilder i en serie av en bil i 50 kilometer i timen til å bli skarpe. Hastigheten er på hele 20 bilder i sekundet for de første 78 eksponeringene, og det er ingen utfall i den gode, lille innebygde sprett opp-søkeren.

Kameraet er laget i en flott metallkonstruksjon, og objektivet er veldig anvendelig med et zoomområde som går fra 24 til 200 mm. Problemet er bare at man kan få så mye bedre bildekvalitet for de samme kronene, hvis man er villig til å gå på kompromiss med det kompakte. GRX100 VII er riktig nok et av de absolutt beste kompaktkameraene på markedet, men man må virkelig ha et svært spesielt behov for et lommekamera for å betale nesten 13 000 kroner for den relativt beherskede
bildekvaliteten man kan lirke ut av en  1″-bildebrikke. Allerede på ISO 800 begynner detaljene å flyte sammen. Kvalitetsøkningen opp til Sonys gode systemkameraer med den noe større APS-C-brikken er heftig, og ja, selve kameraet veier 200 gram mer, men det kan vi leve med.

Insisterer du på å kjøpe et flott og velfungerende kompaktkamera til lommen, må du også være innstilt på at ergonomien er begrenset, og den innebygde bildestabiliseringen var ikke nok til å gi oss skarpe bilder på 1/80 sekund ved 200 mm.

mm.

Conclusion

Godt autofokus som gjenkjenner øyne og ansikter. Veldig kompakt tross objektivet på 24–200 mm F2.8–4.5. God liten søker som kan sprettes opp etter ønske.
Bildekvaliteten er god for typen, ikke prisen. Mangler et lite grep til høyre hånd.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Megapiksler
20,1
Brennviddeforl./optisk zoom
8x zoom
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
20
Maks ISO
12800