anm_sonyRX10IV_01

Sony DSC-RX10 IV

Med en prosessor fra superzoomkameraet Sony Alpha9 er RX10 IV verdens beste og raskeste superzoomkamera. Men ingen er perfekt.

av Utstyrsguiden #Kamera #Sony
9.0

Sony DSC-RX10 IV hever ikke bare listen for hva et superzoomkamera kan prestere. Det skiller seg virkelig ut i en helt ny kameraklasse. Det har en glimrende 1”-bildebrikke og en fremragende zoom tilsvarende 24–600 mm. Takket være prosessoren, som er hentet fra toppmodellen Alpha9, kan RX10 IV ta rekordhøye 24 bilder i sekundet. Men det er helt avgjørende at autofokus holder følge, noe det gjør. Selv på 600 mm etter et motiv i bevegelse blir samtlige bilder skarpe. Det henger sammen med at kameraet har hele 315 fasedetekterende fokuspunkter. I tillegg finner vi en rekke praktiske detaljer. Nå blir bildeserier samlet i mapper i kameramenyen, og dermed får du god oversikt over de mange bildene du får tatt med denne høye hastigheten. Imidlertid ligger ikke bildene i disse mappene på kortet.
Ellers er det lett å stille inn RX10 IV med de to gode knappene. To av dem er programmerbare. Skjermen på 3,0 tommer er både fleksibel og berøringsfølsom, og menyen er blitt mer oversiktlig.
RX10-serien har alltid hatt en svakhet, og den er fortsatt der, nemlig den trege og unøyaktige motorzoomen. Men det verste er at zoomen låser seg når du knipser med kontinuerlig autofokus. Du kan altså ikke zoome mens du fotograferer under de forholdene. Det er dumt, men vi utviklet en teknikk for å ta en serie, bytte brennvidde kjapt og ta en ny bildeserie.
Bildekvaliteten er virkelig god. Objektivet er imponerende skarpt i hele det enorme zoomområdet, og selv i svakt lys er støy under god kontroll opp til ISO 3200. Maksimale ISO 25 600 er også brukbar. Den høye lysstyrken med blender F2.8–F4.0 er enestående i denne klassen.

Conclusion

Fantastisk kvalitet og ytelse på nesten alle fronter. Kameraet har en flott finish og gode, gjennomtenkte detaljer. Autofokus og hastigheten imponerer.
Du kan ikke zoome mens kameraet kjører på kontinuerlig opptak og kontinuerlig
autofokus. Du må lade rett i kameraet, så du kan ikke fotografere i mellomtiden.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Megapiksler
20
Brennviddeforl./optisk zoom
25
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
24
Maks ISO
25600