Sony NEX-5T

Sony er kjent for å gå sine egne veier, og NEX-5T skiller seg da også betydelig fra mange konkurrenter.

#Kamera #Sony
7.7

Sony er kjent for å gå sine egne veier, og NEX-5T skiller seg da også betydelig fra mange konkurrenter. Først og fremst føles kameraet merkbart mindre og lettere når man er ute og tar bilder. En del av forklaringen er den bare fire cm lange kitoptikken. Den veier bare 117 gram og dekker allikevel området fra 24 mm vidvinkel til 75 mm tele i meget høy kvalitet. Den har til og med en innebygd motorzoom som kan zoome glidende under videoopptak.
Tross de kompakte målene har kameraet en skjerm som kan vippe 180 grader opp og 45 grader ned. Skjermen er i standardinnstillingen ganske mørk, men den kan justeres lysere i menyen. Den største prisen man betaler for de små målene er at kameraet ikke har innebygd blits. Det følger med en liten blits til å sette i en kontakt oppe på kameraet, men det er upraktisk for dem som ofte bruker blits. NEX-5T har ikke mulighet for å koble til en større blits. Kameraet scorer en middels karakter i brukervenlighet på grunn av den mørke skjermen, et dårlig menysystem, og en svært lite instruktiv manual på bare 32 sider. Skjermen er berøringsfølsom, men denne funksjonen brukes utelukkende til å fokusere og utløse kameraet med, samt til visning. NEX-5T har wi-fi med NFC. Det vil si at man bare trenger å plassere to kompatible enheter tett innpå hverandre for å skape forbindelse.

Krever en innsats

Familiefotografen vil lett bli litt skuffet over bildene, som i standardinnstillingen blir ganske mørke og fargeløse. Ved å jobbe med fargeinnstilling i skygge og gråvær samt eksponeringskompensasjon i solskinn oppnår man imidlertid et betraktelig bedre bilde, som til og med kan tåle ekstra skarphet i bildebehandlingen. Kameraet har også innstillinger til å håndtere svært store kontraster i motivet, men også her må man kjempe med menysystemet for å få optimalt resultat. Det blir imidlertid bra hvis man justerer opp skjermens lysstyrke. Når alt dette er justert på plass, leverer Sony til gjengjeld en særdeles fin bildekvalitet. Spesielt med et kamera som dette, som krever så nøyaktig innstilling, gir det svært god mening å fotografere i raw, så man har større spillerom i redigeringen. NEX-5T fås i svart, sølv eller hvit, og prisen inkluderer objektiv, da kameraet ikke selges som hus alene.

Konklusjon

NEX-5T er herlig kompakt og kan ta flotte bilder, men er vrient å bruke. Ønsker du ikke berøringsfølsom skjerm og wi-fi, så spar med NEX-3N.

Spesifikasjoner

Merke
Sony
Megapiksler
16,0
Brennviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
10
Maks ISO
25.600