anm_canon16-35mm_01

Canon EF 16-35mm F2.8L III USM

Vidvinkel for proffene

#Objektiv #25
8.6

Selv om spesifikasjonene for Canons nye lyssterke, profesjonelle vidvinkelzoom er nesten identiske med forgjengerens, har det en ny konstruksjon. Det er blitt 1,5 cm lengre og 150 gram tyngre. Det er tettet, men objektivet har fortsatt ikke fått bildestabilisering. Sammenlignet med forgjengeren har den overraskende nok en anelse mer vignettering på de største blenderåpningene, men til gjengjeld er skarpheten – særlig i hjørnene – blitt markant forbedret. Vignetteringen er ikke et problem, for man kan stille inn kameraet til å kompensere for det. Eller så kan man fjerne de mørke hjørnene når man raw-konverterer i Photoshop eller Lightroom. Det blir en anelse fortegning på 16 mm, men det er så lite at det sjelden vil sjenere.
Dessverre følger objektivet trenden for annet profesjonelt utstyr fra Canon og Nikon, og dermed har det fått en solid prisstigning på rundt 50 prosent.

Konklusjon

Objektivet er tettet, så det er en verdig problemløser for f.eks. reportasjer, sport og arkitektur. Skarpheten er betydelig forbedret.
Mer vignettering enn hos forgjengeren, og objektivet mangler fortsatt
bildestabilisering. Prisen er økt med rundt 50 prosent.

Spesifikasjoner

Merke
25