Canon EF 70-200mm F4.0L IS II USM

Pris, vekt og størrelse er ganske fornuftig, og man får skarpe bilder, også på lange lukkertider takket være den gode bildestabiliseringen. Dessverre følger ikke den nyttige stativfoten med og må kjøpes som dyrt tilbehør. Imidlertid er dette med på å holde prisen nede.

#Objektiv #25
9.1

Som forgjengeren sin tegner andre generasjon av Canons 70–200 mm F4.0 med bildestabilisering knivskarpt fra ­midten av bildet og helt ut i hjørnene. Og det er vel å merke allerede fra full blender-åpning­. Det blir ikke antydning til vignettering, og det er bare fortegning på 70 mm. Den nye ­lillebroren til Canons 70–200 mm F2.8L III har et par fordeler i forhold til storebroren. For det første fokuserer den 20 ­centimeter nærmere, nemlig på 1,0 meter, og for det andre har den femtrinns bildestabilisering, mens det mer lyssterke objektivet bare har 3,5 trinn. Dessuten sparer du rundt 9000 kroner sammenlignet med storebroren, som veier nesten det dobbelte. Derfor vil F4.0-utgaven være det ­fornuftige valget for alle som klarer seg uten F2.8. Bildestabiliseringen er god. I bruk fikk vi to av tre bilder skarpe på 200 mm da vi knipset håndholdt på 1/8 sekund, noe som er veldig bra. Også overflatebehandlingen på linsene er forbedret, og vi kunne ikke framprovosere indre reflekser på verken korteste eller lengste brennvidde. ­Mekanisk er zoomobjektivet ­av toppklasse, og det er tettet grundig. Det ­følger med motlysblender og veske, men det trekker ned at ­stativfestet må kjøpes i tillegg for 1295 ­kroner. Til ­gjengjeld er ikke dette nye ­objektivet mer enn 3000 kroner ­dyrere enn ­forgjengeren, og det objektivet har ­vært på ­markedet i hele 12 år.

Konklusjon

Til ­gjengjeld er ikke dette nye ­objektivet mer enn 3000 kroner ­dyrere enn ­forgjengeren, og det objektivet har ­vært på ­markedet i hele 12 år.

Spesifikasjoner

Merke
25