highres-lens-1-6_1462898319

Canon EF-M 28mm F 3.5 Macro IS STM

Lys i makroobjektivet

#Objektiv #25
8.6

Canons speilløse M-serie har fått sitt første makroobjektiv, som samtidig er verdens første med innebygd LED-lys. Ytterst rundt objektivet sitter det to halvsirkelformede lys med LED-dioder. Lyset har to styrker, og venstre eller høyre lys kan brukes separat, så man kan skape kreativ lyslegging i makrobildene. Det innebygde lyset har den fordelen at man f.eks. kan lyse opp skyggene man ofte utilsiktet kan kaste på motivet når man knipser makro. Canons lys er bra men det er best i gråvær. Skarpheten er godkjent, men den matcher ikke Canons profesjonelle L-objektiver. Ved maksimal blender ser man litt vignettering, og autofokusen i objektivet jobber litt tregt. Objektivet har vanlig makro som gjengir motivet i 1:1 samt en supermakro, og der får man 1,2x forstørrelse. Ved supermakro er nærgrensen 9,3 mm, noe som er en god arbeidsavstand for makrofotografering.

Konklusjon

Makro-objektivet er verdens første med innebygd LED-lys, men kan ikke hamle opp med solen. Til gjengjeld kan det gjøre en ringblits overflødig.
Canons nye objektiv er lydløst, men det er ikke kjapt. Autofokusen tar seg god tid, og større maksimal blender ville også ha vært til god hjelp.

Spesifikasjoner

Merke
25