Canon EF-M 32mm F1.4 STM

Skarpt og godt objektiv som balanserer fint på de små og lette M-kameraene. Gir nye muligheter for å fotografere under utfordrende lysforhold. Ingen bildestabilisering og synkende skarphet på kortere avstander. Solblenderen ES-60 må kjøpes separat og ­koster 299 kroner.

av Utstyrsguiden #Objektiv #25
8.8

Canons nye 32 mm F1.4 til systemkameraene i M-serien tilsvarer rundt regnet 50 mm til fullformat. Det åpner opp for tre nye og viktige muligheter.
For det første er det 2,6 blendertrinn mer lyssterkt enn M-seriens zoomobjektiver i normalområdet. Det betyr at du kan fotografere i svakere lys og for eksempel bruke ISO 400 under lysforhold som hadde krevd ISO 2500 med et av zoomobjektivene. For det andre kan du jobbe med mindre
dybdeskarphet, og skal du bruke blits, vil den for det tredje rekke over dobbelt så langt som hvis du brukte et av zoomobjektivene.
Objektivets skarphet er veldig god over hele ­bildeflaten allerede fra full blender. ­Nær­grensen er helt nede på 23 cm, men på de korteste avstandene synker skarpheten. Vi så ingen vignettering eller fortegning. Objektivets mekaniske kvalitet ligger litt under de beste i klassen til andre systemer.

Konklusjon

Objektivets mekaniske kvalitet ligger litt under de beste i klassen til andre systemer.

Spesifikasjoner

Merke
25