Canon RF 28-70mm F2.0L USM

Tilsvarende lysstyrke fås kun med fast ­brennvidde. Imponerende skarphet. Både prisen og vekten er veldig høy. Man må dessverre unnvære bildestabilisering.

av Utstyrsguiden #Objektiv #25
9.2

Canons zoomobjektiv til EOS R er spesielt rettet mot reise- og bryllupsfotografer, og med 1430 gram veier det over det dobbelte av settobjektivet RF 24–105 mm F4.0L IS USM – og det merkes. Med mål på 10,4 x 14,0 cm og en filterdiameter på 95 mm er dette værtettede objektivet enormt. Som på de øvrige objektivene i RF-serien har RF 28–70 mm F2.0L USM en programmerbar kontrollring som lar deg styre for eksempel ISO-verdi eller hvitbalanse. Det fungerer godt. Men sett opp mot størrelsen, prisen og vekten er det overraskende at det ikke er noen innebygd bildestabilisering, når det heller ikke er det i EOS R-kamerahuset.
Når det er sagt så snakker vi om et imponerende objektiv som leverer sublim bildekvalitet. Canon har lagt alt fokus på optisk ytelse, og det kan man se. Selv på 28 mm og full blender F2.0 er skarpheten slående i hele bildeflaten. Ofte er det best å blende et trinn ned for å få bedre skarphet, men det er ikke nødvendig, og det gjelder for hele brenn-
viddeområdet. Først på blender F22 aner vi litt bløthet i bildehjørnene, men det er veldig lite. Vi så ingen vignettering eller fortegning, og leter man etter kromatisk aberrasjon, leter man også helt forgjeves.

Conclusion

Vi så ingen vignettering eller fortegning, og leter man etter kromatisk aberrasjon, leter man også helt forgjeves.

Spesifikasjoner

Merke
25