Canon RF 50mm F1.2L USM

Vi hadde ikke tatt mange bilder med Canons nye og ekstremt lyssterke 50 mm til EOS R-serien, før det ble tydelig at dette objektivet er noe utenom det vanlige.

av Utstyrsguiden #Objektiv #25
8.9

Vi hadde ikke tatt mange bilder med Canons nye og ekstremt lyssterke 50 mm til EOS R-serien, før det ble tydelig at dette objektivet er noe utenom det vanlige. Først og fremst er skarpheten nydelig allerede fra full blender, noe som er uvanlig til å være et så lyssterkt objektiv. Vignetteringen er svært beskjeden, og slår du på korrigering av objektivfeil i kameramenyen, er den nærmest helt eliminert.
F1.2 gir deg tiltalende bokeh, og det gjør ­objektivet svært godt egnet til portretter, for du får en nydelig, ­uskarp bakgrunn selv om du står langt nærmere mod­ellen enn du hadde gjort med for eksempel 100 mm. Dermed kan dere opprettholde god og tett kontakt under fotograferingen. Dessverre har ikke objektivet bildestabilisering. Imidlertid gjør høy lysstyrke det mulig å knipse på kortere lukkertider. Autofokus fungerer godt, men på korte avstander slo vi ofte over til glimrende, motorstyrt manuelt fokus. Når vi kaller det en klump, er det fordi det veier nesten en kilo. Når vi kaller det en gullklump, er det fordi det er et helstøpt skarpt og flott objektiv med skyhøy bruksverdi.

Konklusjon

Når vi kaller det en klump, er det fordi det veier nesten en kilo. Når vi kaller det en gullklump, er det fordi det er et helstøpt skarpt og flott objektiv med skyhøy bruksverdi.

Spesifikasjoner

Merke
25