Canon EF 16-35mm F4.0L IS USM

Med denne optikken får du ekstrem vidvinkel og knivskarpe bilder fra kant til kant. Det er noen små optiske feil, men dette er definitivt Canons beste zoom.

#Objektiv #Canon
9.2

Canon har hatt en liten svakhet med zoomoptikkene sine med stor vidvinkel. Skarpheten i hjørnene har ikke vært helt optimal, men dette blir det nå slutt på med EF 16-35mm F4.0L IS USM. Nå kan EOS-entusiastene få frem tydelige detaljer i hele bildet, og objektivet tegner svært skarpt på et full-frame-kamera, til og med langs kantene. Dette inkluderer også på de største blenderåpningene og 16 mm. Skarpheten holder seg bra når en zoomer til 35 mm, og blir bare bedre når en blender ned til F8.0. Vi så ingenting til kromatisk aberrasjon. På 16mm er det tydelig fortegning, men dette er vanlig for ekstreme vidvinkler og forsvinner på 20 mm. Vignettering er synlig på full blenderåpning, men det blir dempet vesentlig mye på F5.6. Autofokusen er både rask og lydløs, og bildestabiliseringen effektiv, slik at du kan fotografere håndholdt med lange lukkertider på 1/10 sekund. Storebroren, EF 16-35mm F2.8L IS USM II er mer lyssterk, men prisen er 3000 kroner høyere, og skarpheten langs kantene er dårligere.

Konklusjon

Hvis du ønsker en heftig vidvinkelzoom fra Canon, så kjøp denne. Den er klart verdt de ekstra 2000 kronene i forhold til den gamle EF 17-40mm F4.0L. Til landskaper og arkitektur er den knivskarp, og hverken vignettering eller fortegning er noe problem. Dette er en suksess.

Spesifikasjoner

Merke
Canon