Canon EF 200-400mm F4.0L IS USM EXT. 1.4X

Den etterlengtede supertelen med innebygd konverter har endelig landet på det norske markedet. Man kan skaffe seg objektivet for samme pris som en ny bil.

av Utstyrsguiden #Objektiv #Canon
9.2

Supertelen markerer en helt ny æra innenfor sports- og naturfotografering. Nøkkelordet er fleksibilitet og lav vekt når vi sammenligner med hva fotografer har drasset rundt på før.
Det mest oppsiktsvekkende ved den nye telen er uten tvil den innebygde telekonverteren, som med et enkelt vipp på en knapp endrer brennviddeområdet til 280-560 mm. Fordelene med den innebygde konverteren er mange, og bare det faktum at man ikke må skille kamera og objektiv fra hverandre for å montere telekonverteren, sparer fotografen for masse tid og trøbbel, samtidig som risikoen for støv på både sensoren og i objektivet reduseres kraftig. Bildekvaliteten er rett og slett forrykende, og med konverteren slått på matcher skarpheten i objektivet nesten de helt tunge guttene som teler på 500 og 600 mm. Kombinasjonen med zoom gir fotografen stor fleksibilitet med dette objektivet. Designen er nydelig og betjeningen som en drøm. Autofokus er både rask og nøyaktig. Prisen er svimlende høy, men også riktig.

Conclusion

Her er klassens mest fleksible supertele, og vi er ikke i tvil om at det blir populært blant profesjonelle fotografer. Prisen er vanvittig høy, men kvaliteten eksemplarisk og designen banebrytende. Det er et pluss å kunne zoome med innebygd telekonverter.

Spesifikasjoner

Merke
Canon