Canon EF 24-105mm F3.5-5.6 IS STM

Canon er ute med et nytt zoomobjektiv til full-frame, som er billigere enn firmaets rødringede versjon med samme brenn-vidde, og på ett punkt slår det faktisk storebror.

av Utstyrsguiden #Objektiv #Canon
8.8

Dette nye objektivet føles robust med sin metallfatning og jevnt glidende fokus- og zoomringer. Det er firetrinns-bildestabilisering og lås på zoomringen. Lysstyrke F3.5 nås bare på 24 mm. Allerede på 28 mm er største blender F4.0. Autofokus med Canons nye motorteknologi, STM, som gir glidende fokusskift ved video, er god ved videoopptak med EOS 5D Mark III og dobbelt så rask på 7D Mark II på grunn av kameraets Dual Pixel-sensor. Ved fotografering merkes ingen forskjell mellom USM og STM. Det er fortegning på 24 mm og vignettering på full blender, men objektivet er godt beskyttet mot interne refleksjoner. Over hele zoomområdet er full blenderåpning imponerende nok nesten like skarp som F8.0 i midten. En motlysblender er uunnværlig tilbehør, og koster 540 kroner, og det er er urimelig. Det rødringede EF 24-105mm F4.0 L IS USM er tettet og fås for 8499 kroner med motlysblender. Til foto er det fristende å velge L-modellen med fast F4.0. Til video er det nye objektivet best.

Conclusion

Det nye EF 24-105mm er et godt valg til video og til det forholdsvis billige full-frame-kameraet EOS 6D. Bildekvaliteten er flott, og vi er imponerte over den høye skarpheten allerede fra full blender. Det er vignettering på full blender ved 24 mm, og motlysblender burde følge med.

Spesifikasjoner

Merke
Canon