Canon EF 24-70mm F2.8L II USM

Den høye prisen for et objektiv uten bildestabilisering kan virke syk, men det har oppsiktsvekkende styrker.

#Objektiv #Canon
9.2

Det overrasket de fleste at Canon ikke bygget inn bildestabilisering i andre generasjon av sitt helprofesjonelle zoomobjektiv, men det var ifølge det japanske firmaet ikke mulig hvis de ville holde vekt og størrelse nede, samt oppnå den best mulige bildekvaliteten. Det er da også på de optiske kvalitetene at EF 24-70mm F2.8L II USM sprenger grensene. Det er ganske enkelt knivskarpt på full blenderåpning F2.8 i hovedparten av bildeflaten, men det mest oppsiktsvekkende er at det helt ute i hjørnerne på 24 mm gjengir selv de små detaljene skarpt og tydelig når man blender litt ned. Det har hittil krevd et dyrt objektiv med fast brennvidde for å oppnå. Samtidig har optikken en glimrende
bildekvalitet på andre brennvidder som f.eks. 70 mm til portretter, der man kan glede seg over en flott bakgrunnsuskarphet. For all del, det er tydelig vignettering på full blender og moderat fortegning, men begge deler kan automatisk fjernes i f.eks. Lightroom 4.3. Autofokus er svært rask og treffer helt nøyaktig.

Konklusjon

Prisen er høy, men det er bildekvaliteten også.
EF 24-70mm F2.8L II USM kan utmerket avløse en rekke objektiver med fast brennvidde. Det er et drømmeobjektiv for enhver entusiast med et full-frame-kamera fra Canon.

Spesifikasjoner

Merke
Canon