Canon EF 400mm F4.0 DO IS II USM

Den spesielle Diffractive Optics-teknologien gjør dette teleobjektivet mye lettere og mer kompakt. Det er en fornøyelse å jobbe med, men samtidig er det en pris å betale.

#Objektiv #Canon
8.6

Canons DO-teknologi er en unik måte å konstruere linser på. Her brytes lyset annerledes, så man kan plassere linsene nærmere hverandre, og det gjør objektivene betydelig lettere og mer kompakte enn ellers. Som eksempel veier det nye 400mm F4.0 DO IS II med sine 1200 gram nøyaktig halvparten av et EF 300mm F2.8. Objektivet er virkelig en fornøyelse å bruke. Det balanserer bedre på både full-frame-kameraer som på APS-C enn alle andre store teleobjektiver. Det er mekanisk i samme høye kvalitet som Canons optikker med rød ring. Også bildestabiliseringen er glimrende med en ny Mode 3, som er spesielt beregnet til panorering. Skarpheten er fremragende allerede fra full blenderåpning og dermed bedre enn forgjengeren, og vignettering og fortegning ses ikke. Objektivet håndterer også motlys fint, men kontrasten er synlig lavere enn med andre tilsvarende teleobjektiver. Det fungerer alllikevel fint til kontrastfulle motiver, og kontrasten kan lett forbedres med enkle grep i bildebehandlingen.

Konklusjon

Hvis du trenger en kompakt, lyssterk og skarp tele som er enkel å ha med seg i naturen eller til idrett, er dette objektivet et godt valg for den velstående. Det eneste minuset – foruten prisen – er den lave kontrasten, som heldigvis kan rettes i bildebehandlingen.

Spesifikasjoner

Merke
Canon