Canon EF 600mm F4.0L IS II USM

Supertelen, som har 11 år på baken, har nå fått en avløser. Den nye modellen er blitt forbedret og er pakket inn i en ny og mer smidig design.

av Utstyrsguiden #Objektiv #Canon
9.3

Naturfotografens favorittobjektiv
er på mange måter blitt strammet opp i forhold til forgjengeren. Som de andre nye supertelene fra Canon har det nye 600 mm-objektivet også et system til bildestabilisering, som lover en fordel på fire blendertrinn, mot den gamle versjonens to trinn. Denne forbedringen, sammen med den reduserte vekten, gjør det nå mulig å fotografere håndholdt med en tele på 600 mm helt ned på 1/40 sekund. Supertelen har trukket inn magen, og gjennom en helt ny og genial design har de lyktes med å redusere vekten med 1,5 kilo. Det er ikke noe mindre enn fantastisk å kunne bruke telen uten stativ. Og den friheten det gir, vil helt sikkert skaffe fotografer verden over bilder som de ellers ikke hadde fått i boks. Bildekvaliteten er fantastisk, og telen leverer kompromissløst skarpe bilder i svært høy kvalitet. Vi testet kun telen håndholdt og i kombinasjon med Canon EOS-1D X, som sammen leverte en ekstremt rask og nøyaktig autofokus, selv når det var dårlig lys.

Conclusion

Supertelen utmerker seg særlig ved å være nærmest lydløs og med en spesielt rask og kontant autofokus. Eneste minus er prisen, som har fått en ordentlig tur oppover. En økning på hele 25 prosent er i overkant.

Spesifikasjoner

Merke
Canon