Canon EF-S 18-135mm F3.5-5.6 IS STM

Tross det beskjedne zoomområdet har vi på grunn av skarpheten denne optikken som testvinner for EOS-eiere.

#Objektiv #Canon
8.5

Canons nye EF-S 18-135mm er forbedret i forhold til forgjengeren med lydløs motor av STM-typen, som gjør en mer glidende fokusering. Det er en fordel ved videoopptak. Optikken er i Canons nye design, og mekanisk er den ytterst velfungerende med en jevnt kjørende zoomring. I motsetning til gigantens billigere produkter er objektivfatningen her av metall.
Manuell etterfokusering er ikke mulig. Det er
to lett tilgjengelige knapper, som kan avbryte bildestabilisering og autofokus, og så er den brede fokusringen lett å bruke. Zoomringen kan låses på 18 mm, så objektivet ikke glir ut. Motlysblender burde følge med, men gjør det ikke. EW-73B er tilbehør, som vi fant til 233 kroner. Det er vignettering på full blender på alle brennvidder, men ikke på et nivå som sjenerer. Fortegningen er fint under kontroll, og skarpheten er den beste på de tre testede objektivene til Canon allerede fra full blender. Spesielt kantskarpheten overrasket oss positivt.
Tross det beskjedne zoomområdet har vi på grunn av skarpheten denne optikken som testvinner for EOS-eiere. Den balanserte fint på de kameraene vi prøvde den på, og det er verdt å være oppmerksom på at den fås som kitoptikk med flere av de aktuelle EOS-kameraene som er utstyrt med APS-C sensor.

Konklusjon

Med sin lydløse motor og lekre design er Canon EF-S 18-135mm mer kultivert enn EF-S 18-200. Skarpheten er god, og objektivfeilene er innenfor det akseptable.
Verdig testvinner.

Spesifikasjoner

Merke
Canon