Canon EF-S 24mm F2.8 STM

Dette superkompakte objektivet til Canon-speilreflekser med APS-C-sensor er både billig og lyssterkt, men vi føler oss ikke helt overbeviste om hvem som vil få glede av det.

#Objektiv #Canon
8.5

De superkompakte optikkene kalles populært pannekakeobjektiver, og for snart tre år siden kom Canon med et på 40 mm til full-frame. Det følges nå opp av et 24 mm spesielt beregnet til EOS-kameraer med APS-C-sensor, hvor det tilsvarer 38 mm. Det er mekanisk velkonstruert, og har en glimrende nærgrense på bare 16 cm. Objektivet har STM-autofokus, som sikrer en mer glidende fokus, og er spesielt velegnet til video. Skarpheten er god fra F2.8 og øker jevnt ved nedblending til F8.0 både i bildesentrum og i kantene. Det er en del vignettering på full blender, men som er nesten borte fra F4.0. På disse punktene skiller ikke objektivet seg nevneverdig fra kitoptikken EF-S 18-55mm STM, som EF-S 24mm typisk vil erstatte. Man får selvfølgelig en større lysstyrke med de F2.8, men det er ingen optisk bildestabilisering, og man vil lett savne et zoomområde når man er begrenset til 38 mm. Det faste objektivet er heller ikke bedre på skarpheten, men gir derimot færre indre reflekser i motlys.

Konklusjon

Dette er snakk om et fint, lite objektiv til en god pris, men hva skal vi med det? Hvis størrelse og vekt er avgjørende, er systemkameraene det rette valget, og bildekvaliteten er ikke bedre enn på Canons kitobjektiv. Det største plusset er den høye lysstyrken og den lave prisen.

Spesifikasjoner

Merke
Canon