Fujifilm FUJINON XC35mmF2.0

Dette objektivet tilsvarer drøye 50 mm på Fujifilms kameraer og hører til firmaets billigste objektivserie uten blenderring eller værtetting.

av Utstyrsguiden #Objektiv #Fujifilm
8.5

XC-serien er Fujifilms billigste objektiver. De har verken blenderring eller værtetting, og det er brukt vesentlig mer plast i konstruksjonen enn i de dyrere XF-objektivene. Dette gjelder også XC35mmF2.0, som har en brennvidde som tilsvarer 52,5 mm. Den optiske kvaliteten er god til prisen, men bildehjørnene er myke på F2.0. Her er det imidlertid ganske fin bokeh. Fra F5.6 og ned til F11 er skarpheten veldig flott i hele flaten.
Har du f.eks. et X-T3 og er vant til å styre blenderen på objektivet, krever det tilvenning å bytte blender i kameraet. Objektivet gir da også mer mening på et lite X-T200, hvor det med sin lave vekt balanserer perfekt. Til større kameraer foretrekker vi det robuste XF35mmF2.0 med blenderring, som imidlertid koster det dobbelte.

Conclusion

Objektivet gir mest mening på et lite X-T200, hvor det med sin lave vekt balanserer perfekt. Det blir flott skarphet i hele bildeflaten når man blender litt ned.

Spesifikasjoner

Merke
Fujifilm