Fujifilm FUJINON XF18-135mmF3.5-5.6 R LM OIS WR

Fujifilm er klar med sitt første værbestandige objektiv i form av en kraftig standardzoom. Den er i XF-serien og skal dermed representere noe av det beste produsenten har å by på.

#Objektiv #Fujifilm
8.8

Fujifilms nye værbestandige objektiv er utført i metall og er mekanisk i toppklasse. Det er både zoom, fokus- og blenderring samt en knapp til å koble fra den optiske stabiliseringen, som Fujifilm hevder kompenserer for det som tilsvarer fem eksponeringstrinn. Det er ikke helt feil. Håndholdt på 100 mm fikk vi på 1/5 sekund tre av fire bilder skarpe. Og nettopp skarpheten er veldig god. Den er litt lav i hjørnene på full blenderåpning, men veldig fin helt ut i kantene på F8.0, mens bildemidten er skarp på alle brennvidder og blendere. Skarpheten holder helt inn til nærgrensen, som er 45 cm. Det er bare en anelse indre refleksjoner i objektivet ved fotografering rett opp mot sola, noe som er flott for et objektiv oppbygd av 16 enkeltlinser. Objektivets største ulempe er den kraftige konstruksjonen. Det er stort og tungt. Det balanserte ikke desto mindre godt på våre kompakte X-T1 og hadde ingen problemer med å leve opp til kameraets lynraske autofokus. Objektivpose og en god motlysblender følger med.

Konklusjon

Det er hverken lett, liten eller billig, men XF18-135mm er et standardobjektiv i mekanisk og optisk toppklasse. Skarpheten er god, og refleksjoner er godt dempet. Og takket være den lekre finishen er det en sann glede å jobbe med den bildestabiliserende optikken.

Spesifikasjoner

Merke
Fujifilm