Fujifilm FUJINON XF23mmF1.4 R

Med det høyst lyssterke og skarpttegnende nye objektivet understreker Fujifilm at deres X-kameraserie er klar til å ta opp kampen med de store konkurrentene.

#Objektiv #Fujifilm
8.6

Ti forskjellige objektiver med X-bajonett finnes det på nåværende tidspunkt i storsatsende Fujifilms portefølje. Objektivene er designet til
Fujifilms speilløse X-kameraserie. En rekke systemkameraer, som alle har APS-C-bildesensor samt mulighet for å skifte objektiv. Brennviddeforlengelsen er her 1,5x, slik at Fujifilms splitter nye og lyssterke vidvinkelobjektiv FUJINON XF23mmF1.4 R tilsvarer 35 mm.
Det er et klassisk reportasjeobjektiv som tegner knivskarpt ved alle blenderåpninger, men der man med full blenderåpning opplever en tanke uskarphet i de ytterste bildehjørnene. Objektivet består av 11 linseelementer, som er plassert i åtte grupper, hvorav ett enkelt er av asfærisk glass, som motvirker kromatisk aberrasjon. Objektivet veier 300 gram, eller nesten det samme som X-M1 og X-A1, som er X-seriens minste kameraer. Objektivet bruker intern fokusering, og overflaten er i metall, noe som gir en profesjonell finish. Det svakeste punktet er at man må leve med en del tønnefortegning.

Konklusjon

Her får man et både lyssterkt og profesjonelt utseende reportasjeobjektiv som kan brukes sammen med Fujifilms systemkameraer i X-serien. Objektivet tegner knivskarpt ved stort sett alle blenderåpninger, mens tønnefortegningen er sjenererende til tider.

Spesifikasjoner

Merke
Fujifilm