Fujifilm FUJINON XF56mmF1.2 R

Er du glad i portretter og har et systemkamera fra Fujifilm, kan du kaste deg over dette objektivet. Denne optikken tar nemlig så skarpe bilder at en nesten ikke tror sine egne øyne.

#Objektiv #Fujifilm
9.2

Fujifilm har stor suksess med sine systemkameraer i X-serien. Den seneste modellen, X-T1, har gått sin seiersgang, og japanerne har jobbet bra med å produsere en rekke gode objektiver.
En av de nyeste optikkene, XF56mmF1.2 R, er primært til portretter. Brennvidden tilsvarer 85 mm, og lysstyrken er ekstrem.
Det setter tankene over på Canons tilsvarende – helt fantastiske – optikk til speilrefleks, som koster over 15 000 kroner. Vi var derfor veldig spente da vi så gjennom de første testbildene. På skjermen bak på X-T1, så de helt forbløffende bra ut, og vi turte nesten ikke å regne med et like bra resultat på datamaskinen eller ved utskrift, men vi ble absolutt ikke skuffet. Fokuset er bra, skarphet og farger er suverene, og fortegning og vignettering spiller ingen nevneverdig rolle. Med de største blenderåpningene kan du lage en flott uskarp bakgrunn, og XF56mm er laget i en veldig fin metallutførelse, som gjorde det veldig vanskelig å returnere det tilbake til Fujifilm etter lån.

Konklusjon

Med en blenderverdi på F1.2 kan du med Fujinon XF56mmF1.2 R legge skarpheten nøyaktig på millimeteren. Det kan være utfordrende, men når du treffer riktig, får du veldig gode bilder som enkelt kan få frelste DSLR-fans til å vurdere et systemkamera.

Spesifikasjoner

Merke
Fujifilm