anm_fuji80_01

Fujifilm Fujinon XF80mmF2.8 R LM OIS WR Macro

Endelig ekte makro

#Objektiv #Fujifilm
8.9

Den nye 80 mm-makroen tetter et hull i objektivprogrammet til Fujifilm. Fram til nå har XF 60mm F2.4 vært det eneste makroobjektivet som for det første bare gjengir motivet i halv størrelse på bildebrikken, og som for det andre ikke er spesielt skarpt, særlig på full blender. Dermot er det nye på 80 mm skarpt helt ut i hjørnene på samtlige blendere, og verken vignettering eller fortegning er merkbart. Autofokus er sikker og rask på de fleste avstander og blir først treg på kloss hold, noe som er normalt. Også bildestabiliseringen er god. Det er knapper for å koble ut stabiliseringen og redusere fokusområdet samt blenderring og en god manuell fokusring. En kraftig motlysblender følger med, og objektivet er tettet mot fukt. Dessverre rasler autofokusenheten inne i objektivet når kameraet er skrudd av. Prisen er høy. Zeiss’ fremragende Touit 50mm makro er 5000 kroner billigere.

Konklusjon

Endelig har X-systemet til Fujifilm fått et makroobjektiv av toppklasse. Det gjengir motivet 1:1, så du kan komme deg helt innpå blomster og bier.
Prisen er høy, og raslingen i objektivet når det ikke er i bruk, er sjenerende. Er også vesentlig tyngre enn den mye billigere konkurrenten fra Zeiss.

Spesifikasjoner

Merke
Fujifilm