Laowa 105mm F2.0 Smooth Trans Focus

Objektivet lager en virkelig flott uskarp bakgrunn og tegner skarpt i fokus-området. Mekanisk er det lekkert. Fås også til Canon, Nikon og Pentax. Alt er manuelt, og det er forvirrende med to blenderringer. Det er vanskelig å sette på og ta av motlysblenderen.

av Utstyrsguiden #Objektiv #Laowa
8.8

Med dette spesielle objektivet har Laowa gått for å lage bilder med silkemyk bokeh – altså uskarp bakgrunn i blant annet portrettbilder. Til dette formålet har det en spesiell apodisasjonslinse som skal gi ekstra myk bokeh, men som også stjeler litt lysstyrke. Det har to blenderringer. Den ene er trinnløs og angir lysstyrken i såkalte T-stopp fra T3.2 til T8.0, og brukes hvis man vil ha flott bokeh. Den andre justeres i trinn fra F2.0 til F22.
Objektivet er krevende i bruk. Alt må stilles manuelt, og siden dybdeskarpheten på F2.0 er svært liten, må fokus stilles inn ekstremt nøyaktig. Flytter modellen eller fotografen det minste på seg, forsvinner fokus fra øyet, så man kan ikke regne med å få skarpe bilder av små barn. På full blender får man virkelig flott og myk bokeh. Skarpheten er god fra full blender, og fortegningen er minimal. Vi testet versjonen for Sonys speilløse kameraer.

Conclusion

Skarpheten er god fra full blender, og fortegningen er minimal.

Spesifikasjoner

Merke
Laowa