Laowa 24mm F14 Probe Lens

Helt unikt, vanntett og uten direkte konkurranse. Lekkert bearbeidet og kraftig LED-lys. Vanskelig å få godt eksponerte og skarpe bilder. Ikke autofokus og krever stativ til det meste. Dyr.

av Utstyrsguiden #Objektiv #Laowa
7.0

Man kan si mye om Laowa, men de lager ikke metervare for menigmann. I fjor anmeldte vi deres ekstreme og helt spesielle vidvinkel på 9 mm, og nå er turen kommet til dette makroobjektivet som får vidvinkelen til å virke helt normal.
Brennvidden på 24 millimeter er i seg selv ganske spesiell. Dette er nemlig noe så sjeldent som en makrovidvinkel. Det betyr at du kan komme deg helt innpå for eksempel insekter og samtidig ha med dyrets miljø og bakgrunnen i bildet og i fokus. Borte er altså den flotte, helt uskarpe bakgrunnen og det kompakte perspektivet vi elsker ved makro.
Men dette er slett ikke det mest besynderlige. Laowas objektiv er nemlig 40 cm langt, vanntett og utstyrt med lys ved frontlinsen. Det skal drives av en ekstern powerbank, noe som ikke følger med, men da kan du også stikke objektivet inn i vepsebol, ned i akvarier og andre vanskelig tilgjengelige steder uten selv å stikke snuten for tett på.
Største blenderåpning er F14, så objektivet krever mye lys, og selv med de innebygde LED-diodene er det vanskelig å få godt eksponerte bilder. Detaljnivået er ikke spesielt imponerende. Til spesialfilming i froskeperspektiv har imidlertid objektivet en viss nytteverdi for den tålmodige.

Conclusion

Til spesialfilming i froskeperspektiv har imidlertid objektivet en viss nytteverdi for den tålmodige.

Spesifikasjoner

Merke
Laowa