Laowa 25mm F2.8 2.5-5X Ultra Macro

God pris for et så spesielt objektiv. Det åpner en helt ny verden av motiver. Alt må stilles inn manuelt. Det krever litt ­teknisk kunnskap og trekker derfor ned på karakteren.

av Utstyrsguiden #Objektiv #Laowa
8.6

Det du kan fotografere med dette objektivet, kan du ikke ­engang se et forstørrelsesglass. Med 2,5–5x forstørrelse plasserer Laowas ultramakroobjektiv seg mellom et makroobjektiv og et mikroskop, og det ­åpner en helt ny verden av motiver. Med en opptaksavstand på rundt fire ­centimeter må du imidlertid ikke regne med å kunne fotografere for eksempel levende insekter. Når man er så nær, blir det stort lystap i objektivet, og dessuten må du blende godt ned, helst til F8.0–F11. Dette gjør at du må regne med lukkertider på opptil ti sekunder, og derfor kan man bare fotografere motiver som står helt stille – og helst innendørs og på stativ.
Objektivet har ingen prosessor, men har manuelt fokus og ­manuelle ­blenderinnstillinger. Derfor stiller det store krav til foto­teknikken din, men belønner også med bilder av en ­annen verden. Objektivet fås til Canon, Nikon og Pentax og kan ­brukes på fullformat. Dessuten fås det til Sony FE og kan også brukes på APS-C-­kameraer, hvor det ­forstørrer enda mer. Som tilbehør kan man kjøpe et ­praktisk stativfeste til 499 ­kroner. Det kan settes direkte på Sirui-stativer, men kan også brukes på andre stativer hvis man skrur fast en plate på den.

Konklusjon

Som tilbehør kan man kjøpe et ­praktisk stativfeste til 499 ­kroner. Det kan settes direkte på Sirui-stativer, men kan også brukes på andre stativer hvis man skrur fast en plate på den.

Spesifikasjoner

Merke
Laowa