Laowa 4 mm F2.8 Fisheye MFT

Med dette ekstreme objektivet får du sirkelrunde bilder der du må passe på så ikke føttene eller fingrene dine kommer med. Det er gøy, og prisen er god.

av Utstyrsguiden #Objektiv #Laowa
8.3

Med et sirkulært fiskeøyeobjektiv får man bilder ingen andre objektiver kan levere. Bildene er sirkelrunde og har ekstrem fortegning, og med dette objektivet får man en bildevinkel på utrolige 210 grader. Det gjør at man må passe på om føttene kommer med i bildet. Dessuten kan man ikke holde kameraet riktig, siden også fingrene blir synlige. Det gir en klønete arbeidsstilling.

Blenderen justeres med en god blenderring. Vi fikk best skarphet på blender F5.6 og F8.0, imidlertid uten at det imponerte. Også fokus legges manuelt, men det er ikke et problem hvis kamerahuset har focus peaking, som viser skarpe områder på skjermen. Det oppstår lett reflekser, og man ser fargede omriss langs bildekanten. Til gjengjeld liker vi de stjerneformede høylysene på små blendertrinn. Vi testet Micro Four Thirds-versjonen til Olympus og Panasonic, hvor bildesirkelen dessverre er lett beskåret øverst og nederst. Objektivet, som også fås til Canon M, Fujifilm og Sony E, bør velges for effektens skyld. Prisen er fornuftig, og alternativene er få, og det er et artig objektiv selv om det ikke er optisk perfekt.

Conclusion

Objektivet skal vælges for effektens skyld. Prisen er fornuftig, og alternativerne er få, og det er en sjov optik, selv om den ikke er optisk perfekt.

Spesifikasjoner

Merke
Laowa