Laowa 9mm F2.8 Zero-D

Inspirerende å arbeide med og ­kompakt nok til alltid å ha det i vesken. Fin pris. På opptak i jpeg opplevde vi små endringer i ­eksponering av lys og farge. Knips i råformat.

av Utstyrsguiden #Objektiv #Laowa
8.5

Laowas nye, rettlinjede supervidvinkel for Canon M-, Sony E- og Fujifilm X-­fatning har med sine 9 mm, som tilsvarer 12 mm på disse kameraene, en ekstrem bildevinkel på 113 grader horisontalt. Den har verken autofokus eller prosessor, så i ­begynnelsen nektet vårt Fujifilm X-T2 å ta bilder med det. Men så fort vi fikk stilt inn kameraet til å fotografere uten ­objektiv og satt det på blenderprioritet og manuell ISO, ­fungerte ­Laowaen helt upåklagelig.
Manuell justering av blenderen er ikke noe problem, for den elektroniske kamerasøkeren kompenserer automatisk for den reduserte lysstyrken. Dybdeskarpheten er enorm, så autofokus er sjelden noe savn. På F8.0 blir alt fra en halv meter til uendelig knivskarpt, og nærgrensen er bare 12 cm. Skarpheten i midten er nydelig på alle blenderåpninger og i ­hjørnene, også fra F4.0. Det blir en smule vignettering på full blender, men ingen fortegning. Objektivet har et godt belegg som forhindrer innvendige reflekser når du knipser opp mot solen. Det aller beste er at du aldri kommer til å legge igjen dette objektivet hjemme. Det er bare seks cm langt, og på tross av at det er laget av metall er vekten beskjedne 215 gram.

Konklusjon

Inspirerende å arbeide med og ­kompakt nok til alltid å ha det i vesken. Fin pris.

På opptak i jpeg opplevde vi små endringer i ­eksponering av lys og farge. Knips i råformat.

Spesifikasjoner

Merke
Laowa