anm_nikon10-20mm_01

Nikon AF-P DX NIKKOR 10-20mm F4.5-5.6G VR

Smådyrt lavprisobjektiv

#Objektiv #Nikon
8.6

Nikons nye vidvinkelzoom for APS-C-kameraer har et nyttig brennviddeområde som tilsvarer 15-25 mm, og koster under halvparten av Nikons to andre APS-C-vidvinkelzoomer. Det er positivt, men Canons tilsvarende EF-S 10–18 mm koster bare 2348 kroner.
Det er spart synlig på materialene og finishen. Fatningen er av plast, zoomen er ikke tettet i det hele tatt, og du må skru på manuell fokus på kamerahuset, fordi objektivet ikke har en A/M-knapp. Derimot kjører zoom- og fokusringene jevnt, motlysblenderen er god, og autofokus er lydløs og lynrask. Dessuten er det bildestabilisering som tilsvarer 3,5 eksponeringstrinn. Skarpheten er god i midten av bildet på alle brennvidder og blendere opptil F11, og kantskarpheten er på nivå med Nikons 10–24 mm fra F5.6. På 10 mm-innstillingen blir det en del fortegning og vignettering. Vignetteringen avtar noe ved nedblending.

Konklusjon

Autofokus er både rask og lydløs, og bildestabiliseringen er god. Senterskarpheten er fin til F11, og kantskarpheten er også grei.
Den nye vidvinkelzoomen fra Nikon koster over 1000 kroner mer enn Canons tilsvarende. Objektivet er ikke forseglet, og vignetteringen er tydelig.

Spesifikasjoner

Merke
Nikon