Nikon AF-S 18-200mm F3.5-5.6 G ED VR II DX

Bildestabiliseringen tar godt i og tillater minst tre fulle lukkertrinns lenger eksponering.

#Objektiv #Nikon
8.8

De to originale Nikon-objektivene er i særklasse testens mest lekre. AF-S 18-200mm er såpass kompakt til at det balanserer fint på selv de minste speilrefleksene, og mekanisk fungerer begge optikker upåklagelig. I motsetning til alle andre testdeltagere har de en smart rille midt på objektivet, hvor venstre tommelfinger hviler perfekt. Det er god ergonomi. Ut over en knapp til stabilisering og fokus er det en lås, så objektivet kan holde seg på 18 mm under transport. Det er også en omstilling mellom normal stabilisering og stabilisering, som tar høyde for panorerende bevegelser. Autofokus er rask, lydløs og effektiv, og det er enkelt å etterfokusere manuelt. Bildestabiliseringen tar godt i og tillater minst tre fulle lukkertrinns lenger eksponering. Som én av kun tre i denne testen er dette objektiv tettet mot støv og fukt.
Nikon 18-200mm er særdeles skarp på de korteste brennviddene i midten såvel som helt ut i hjørnene, og også på de mellomste og lengste brennviddene er skarpheten meget god. Bildekvaliteten matchet fint testkameraets høye oppløsning på 24,0 megapiksler med testens flotteste detaljgjengivelse. Vignettering og for-
tegning var så beskjeden, at det reelt sett var uten betydning for såvel testtavlefotografering som på de andre motivene vi fotograferte.

Konklusjon

Hvis den høye prisen er akseptabel, er Nikons 18-200mm det rette valget til Nikons speilreflekser. Optikken er kompakt, lekker, tett, rask og leverer en riktig høy bildekvalitet.

Spesifikasjoner

Merke
Nikon