Nikon AF-S 18-300mm F3.5-5.6 G ED VR DX

De ekstreme spesifikasjonene tatt i betraktning, tegner objektivet imponerende skarpt.

#Objektiv #Nikon
8.6

Her har vi den kraftigste normalzoomen til et speilreflekskamera noen gang. Zoomområdet tilsvarer 27-450mm, og da nærgrensen er 45 cm hele veien ut på lengste brennvidde, kan du komme riktig tett på og dermed få en makro-
effekt. Allikevel har objektivet bevart samme lysstyrke som lillebroren på 18-200 mm. Det er veldig få motiver du ikke kan fange med dette objektivet. Sett i lys av dette er optikken forbløffende kompakt, men ikke desto mindre er det testens suverent største, tyngste og dyreste, og det var ikke i så god balanse på vår Nikon D7100 som de øvrige. I tillegg kommer det faktum at det skygger kraftig for kameraets blits.
De ekstreme spesifikasjonene tatt i betraktning, tegner objektivet imponerende skarpt. Det svakeste punktet er kantskarpheten på de lengste brennviddene. Fortegning korrigeres imponerende godt, og vignettering ligger i mellomområdet og ses sjelden. Hva angår
bildekvalitet, er objektivet fullt brukbart uten å være helt på nivå med Nikons18-200mm
objektiv. Mekanisk er det ikke en finger å sette på noe. Alt kjører som det skal, det er tettet, og det er knapper til fokus, stabilisering, knapp for avstabilisering til panorering, samt lås på 18mm-innstillingen så den store zoomen ikke glir ut når man går rundt med den.

Konklusjon

Går du etter en kraftig tele, er Nikons 18-300mm et godt valg tross litt ullne kanter. Vi foretrekker derfor den skarpere, mer kompakte og harmoniske optikken på 18-200 mm.

Spesifikasjoner

Merke
Nikon