Nikon AF-S DX NIKKOR 18-300mm F3.5-6.3G ED VR

Nikons første zoomobjektiv på 18-300 mm til APS-C-kameraer var litt av en kjempe, og heller ikke spesielt god. Det nye er mindre, lettere, skarpere og dessuten litt billigere.

#Objektiv #Nikon
8.7

En zoomoptikk på 18-300 mm tilsvarer med brennviddeforlengelse 28-450 mm, og dekker nærmest alt det man trenger til reisen. Nikon introduserte den første modellen for to år siden. Den var stor, tung og ikke spesielt god. Nå er antallet linser kuttet ned fra 19 til 16, og vekten er redusert med nesten 300 gram til 550 gram. Med en lengde på ti cm er det to cm kortere. Objektivet er dermed klar til å duellere mot Tamrons nye 16-300 mm med samme blendertall, som vi ser frem til å teste. Det er for øvrig 500 kroner billigere enn Nikons.

Optikken balanserte perfekt på vår D7100, og alt mekanisk gikk upåklagelig. Det er knapper til å låse zoomringen, aktivere autofokus samt koble av bildestabiliseringen.

Skarpheten er prioritert fint med maksimal skarphet i midten på alle brennvidder. Det er ikke toppkvalitet, men fullt brukbart. Det er slakket litt på skarpheten i hjørnene – men på et akseptabelt nivå, mens det er kraftig vignettering på de korteste brennviddene.

Konklusjon

Så klarte de det. Nikons nye 18-300 mm-objektiv balanserer godt på Nikons APS-C-kameraer og er høyst brukbart. Skarpheten er fin over hele det enorme området, og vignetteringen kan fint reddes i den etterfølgende bildebehandlingen. Til og med prisen er god.

Spesifikasjoner

Merke
Nikon