Nikon AF-S NIKKOR 24mm F1.8G ED

Nikon skuffer på full blender

#Objektiv #Nikon
8.4

Det ser bra ut, det føles lekkert, og det er en fornøyelse å ta bilder med, men dessverre må man holde seg på blender F4.0 eller mindre hvis bildene skal bli skikkelig skarpe når man jobber med Nikons 24 mm-objektiv. Det er skuffende at en prime til over 8000 kroner ikke er bedre på blender F1.8 til F2.8. Det er synlig vignettering på full blender, noe som imidlertid er normalt for en lyssterk vidvinkel. De mørke hjørnene er borte når du har blendet ned til F2.8. Objektivet er like vel-
egnet som kraftig vidvinkel på full-frame og som det som tilsvarer en klassisk, lyssterk 35 mm-vidvinkel på et APS-C-kamera. Objektivet balanserte godt både på våre D810 og D7200. Prisen overrasker i betraktning av at Nikons fine 20 mm F1.8 fås til 7189 kroner. Den har imidlertid også vært på markedet lenger, så kanskje denne 24 mm-en faller i pris med tiden. Objektivet er tettet og har en nær­grense på 23 cm, mens filtergjengene er på 72 mm. Det er et gedigent og brukbart objektiv, men uskarpheten gjør at vi ville valgt et annet.

Konklusjon

Objektivet føles lekkert, ser bra ut og er fint å bruke. Samtidig er det like velegnet til både full-frame og APS-C.
Skarpheten skuffer dessverre på de største blenderåpningene, og det er vignettering på full blender. Dessuten er prisen i den høye enden.

Spesifikasjoner

Merke
Nikon