Nikon AF-S NIKKOR 300mm F4.0E PF ED VR

#Objektiv #Nikon
8.4

Nikons nye teleobjektiv på 300 mm og blender F4.0 er 700 gram lettere og syv cm kortere enn den gamle telen med samme brennvidde. Det lar seg gjøre på grunn av Nikons første Phase Fresnel-linse, hos Canon kalt DO, som bryter lyset annerledes enn tradisjonelle linser. I motsetning til Nikons 15 år gamle 300mm F4.0 har det nye objektivet i tillegg bildestabilisering som tar merkbart tak og kan innstilles til normal eller panorering. Den er allikevel også 50 prosent dyrere. Til tross for det er stativfot her tilbehør til 1490 kroner. PF-modellen er tettet og i mekanisk toppkvalitet. Skarpheten er fin allerede fra full blender, og endres bare marginalt ved nedblending. Vignettering og fortegning ses ikke, men kontrasten er lav, som vanlig med objektiver med denne typen linser.

Konklusjon

Et skarpttegnende objektiv, som både er kompakt, praktisk og svært veldesignet. Dessuten er bildestabiliseringen virkelig effektiv.
Prisen er 50 prosent høyere enn Nikons tilsvarende tradisjonelle teleobjektiv. Stativfot må dessverre kjøpes som tilbehør.

Spesifikasjoner

Merke
Nikon