Nikon NIKKOR Z 24-70mm F2.8 S

Dette lyssterke allroundobjektivet til Nikon Z er markedets minste F2.8-objektiv på 24–70 mm til systemkameraer, og med en vekt på 805 gram er det hele 25 prosent lettere enn det tilsvarende objektivet for speilrefleks.

av Utstyrsguiden #Objektiv #Nikon
9.1

Dette lyssterke allroundobjektivet til Nikon Z er markedets minste F2.8-objektiv på 24–70 mm til systemkameraer, og med en vekt på 805 gram er det hele 25 prosent lettere enn det tilsvarende objektivet for speilrefleks. Dette skyldes at ­bildestabiliseringen på Nikon Z sitter i kameraet. ­Objektivet har en programmerbar kontrollring som kan styre blender ­eller eksponeringskompensasjon, samt en funksjonsknapp på ­siden som vi med hell brukte som eksponeringslås.
Optisk snakker vi om et prakteksemplar, og bildekvaliteten matcher den gode speilrefleksversjonen. Vi så en anelse ­vignettering på full blender i hele området, men det forsvinner allerede ved F3.0. Det blir imponerende skarphet fra midten til hjørnene fra full blender til F18 på 70 mm og til F20 på de øvrige brennviddene. Det blir verken vignettering, ­fargefeil eller fortegning, og autofokus fungerer både lydløst og raskt. Objektivet leverer flott bokeh med myke overganger. Selv om settobjektivet på F4.0 gjør det bra, hadde vi oppgradert og fått mer lysstyrke og finere detaljer – altså hvis lommeboka tillater det.

Konklusjon

Selv om settobjektivet på F4.0 gjør det bra, hadde vi oppgradert og fått mer lysstyrke og finere detaljer – altså hvis lommeboka tillater det.

Spesifikasjoner

Merke
Nikon