Nikon NIKKOR Z DX 50–250mm F4.5–6.3 VR

Nikon har bare to DX-objektiver til det speilløse systemkameraet Z 50 med APS-C-brikke, og dette zoomobjektivet er det ene. Det supplerer kitobjektivet på 16–50 mm til en fornuftig pris.

av Utstyrsguiden #Objektiv #Nikon
8.6

Nikon har foreløpig bare to DX-objektiver til det speilløse systemkameraet Z 50 med APS-C-brikke, og dette er det ene. Det supplerer kitobjektivet på 16–50 mm. Objektivet dekker 75–375 mm, og det er rikelig til f.eks. ferie-, action-, portrett eller naturbilder. Det har innebygd bildestabilisering, og det er veldig bra, for Z 50, er det eneste kameraet i Z-serien uten integrert stabilisering. Utformingen er kompakt, og når zoomringen vris forbi 50mm-merket, låses objektivet så det ikke vris ut når man beveger seg. Vi måtte bare bruke et fast grep for å låse opp objektivet. For å holde prisen nede har Nikon droppet tetting, og dessverre er fatningen laget av plast men bildekvaliteten god til prisen. På alle brennvidder ser man vignettering på full blender, men den forsvinner ved ett trinns nedblending. Skarpheten i bildesentrum er generelt god, mens hjørnene bare blir helt skarpe på blender F8.0 og F11 på alle brennvidder. Blendeverdier over F11 vil vi ikke anbefale, for da synker skarpheten. Fortegning og kromatisk aberrasjon ses ikke. Objektivets støysvake stepper-motor er rask og presis.

Conclusion

Et lite og lett zoomobjektiv med god bildestabilisering og god bildekvalitet til prisen. Skarpheten i bildesentrum er generelt fin, mens hjørnene er litt myke.

Spesifikasjoner

Merke
Nikon