Olympus M.Zuiko Digital ED 300mm 1:4.0 IS Pro

Rått superteleobjektiv

#Objektiv #Olympus
9.0

Med en brennviddeforlengelse på 2x tilsvarer Olympus’ nye superteleobjektiv 600 mm F4.0, som koster mer enn fire ganger så mye hos konkurrentene. I tillegg er dette teleobjektivet lite og lett med en vekt på 1,5 kilo og en lengde på 22,7 cm, også kan det brukes håndholdt. Med en nærgrense på 1,4 meter kan den også fungere som makroobjektiv. Objektivet er tettet, frostsikret og har som noe nytt hos Olympus innebygd bildestabilisering. Med nyere modeller som OM-D E-M1 og E-M5 Mark II er kameraets stabilitet forbedret med noe som tilsvarer seks eksponeringstrinn, hvilket vi selv erfarte til fulle. Med andre kameraer er det fire trinn. Allerede fra F4.0 er skarpheten fremragende. Den holder til F16, og det er ingen vignettering eller fortegning. På kontinuerlig autofokus ble OM-D E-M5 Mark II
utfordret, men ga 90 prosent skarpe bilder, så lenge motivet ikke beveget seg fort mot kameraet. På S-AF er det ingen problemer, og omstilling til manuell fokus gjøres lett ved å klikke fokusringen bakover. En gullklump i naturen og andre steder med behov for høy bildekvalitet og kraftig telestyrke.

Konklusjon

Mekanisk og optisk toppklasse til en konkurransedyktig pris. Høy bildekvalitet og kraftig tele, men lett og håndterbart.
Det kraftige teleobjektivet presser kameraets autofokus til det ytterste, og bevegelige motiver kan derfor være vanskelige å holde i fokus.

Spesifikasjoner

Merke
Olympus