Panasonic Lumix G 20mm F1.7 II ASPH

Nå i den mørke tiden er en lyssterk, fast brennvidde et nyttig verktøy til diskrete, personlige bilder. Panasonic har nettopp oppdatert et av sine mest populære objektiver til versjon II.

#Objektiv #Panasonic
8.9

Med F1.7 er objektivet tre fulle blendere mer lyssterkt enn Panasonics kitobjektiver, som på 20 mm byr på blender F4.5. Det vil i praksis si at man kan bruke kortere lukkertider eller lavere ISO og dermed oppnå en bedre bildekvalitet. Man savner likevel bildestabilisering. Fra F2.8 er det ikke en finger å sette på bildekvaliteten. Skarphet og kontrast er særdeles høy fra midten og helt ut i hjørnene, og fortegning og vignettering er nærmest ikke-eksisterende. På full blender anes likevel en begrenset vignettering og en marginalt nedsatt skarphet i hjørnene. Den uskarpe bakgrunnen er litt bløtere enn man ser hos produsentens objektiv med en brennvidde på 14-42 mm. Velger man blender F1.7, kan man redusere dybdeskarpheten,
spesielt på kortere avstander.
Det nye objektivet måler 2,5 cm og veier 87 gram, som er halvparten av Olympus’ dyrere optikk med fast brennvidde. Nærgrensen er nede på 20 cm, det er en god fokusring, og objektivet er mekanisk velfungerende.

Konklusjon

Panasonics nye objektiv med en fast brennvidde på 20 mm er så diskret at det får systemkameraet til å se ut som et kompaktkamera. Bildekvaliteten er i absolutt toppklasse, og F1.7 gir noen bildemuligheter som du helt enkelt ikke får med en zoomoptikk.

Spesifikasjoner

Merke
Panasonic