Pentax SMC DA* 16-50mm F2.8 ED AL

Største blender, altså F2.8, er en del av dette objektivets eksistensberettigelse. Her er skarpheten brukbar, men ikke mye mer.

#Objektiv #Pentax
8.2

Pentax’ eneste opplagte alternativ til 12-24mm er dette objektivet, som ikke har så kraftig vidvinkel. Det lyssterke 16-50 mm-objektivet vil tilsvare 24-75 mm på Pentax’ kameraer, som alle har APS-C-sensorer. DA* i navnet indikerer at det er snakk om en av Pentax’ toppmodeller. På alle brennvidder gjelder det at F8.0 tegner særdeles skarpt. Største blender, altså F2.8, er en del av dette objektivets eksistensberettigelse. Her er skarpheten brukbar, men ikke mye mer. Det samme gjelder minste blenderåpning. Vignettering og fortegning er også godkjent uten å imponere – brennvidden tatt i betraktning. Objektivet er mekanisk velfungerende. Det er ikke tettet godt nok mot støv og fukt, men det har Pentax’ lydløse SDM-fokusmotor.

Konklusjon

Pentax’ 16-50mm er et lekkert og ganske dyrt normalobjektiv med ekstra vidvinkel. Fra en så dyr normalzoom bør man kunne forvente en langt høyere skarphet.

Spesifikasjoner

Merke
Pentax