Pentax smc DA 18-135mm F3.5-5.6ED AL [IF] DC WR

Optikken er liten, lett, lydløs og elegant, og WR-betegnelsen indikerer at den er tettet mot støv og fukt på nivå med de nye kamerahusene.

#Objektiv #Pentax
8.4

Hvis du har testet Pentax’ billige kitoptikk på 18-55 mm vet du at den er spinkel, plastaktig og at fokusmotoren høres ut som et sagbruk. Dette objektiv på 18-135mm er derimot hva Pentax’ nye, gode speilreflekskameraer fortjener. Optikken er liten, lett, lydløs og elegant, og WR-betegnelsen indikerer at den er tettet mot støv og fukt på nivå med de nye kamerahusene. Forøvrig kan autofokus etterjusteres manuelt. Det er ikke minst en ekstra fordel hos Pentax, hvor fokuspunktene kun dekker en beskjeden del av bildeflaten. Finishen er generelt pen, men
gummibelegget på fokusringen holdt på å
gli av på vårt splitter nye testobjektiv. Det er
ingen knapper overhodet på objektivet og
heller ingen bildestabilisering.
Skarpheten er god, men overraskende nok marginalt lavere enn hos storebror 18-270mm. Spesielt er bildehjørnene på full blender ganske bløte. Det kan sjenere ved avfotografering og arkitektur, men det er et mindre problem. Fortegning er under kontroll, og vignettering er gjennomsnittlig. De nye Pentax-kameraene er ytterst konkurransedyktig priset. Det samme kan dessverre ikke sies om deres objektiver, og det er vanskelig å argumentere for at denne optikken skal koste en drøy tusenlapp mer enn originalene på 18-135 mm fra Canon og Sony.

Konklusjon

18-135mm WR er den ideelle hjørnestenen i en Pentax-utrustning. Den er god, tettet, fokuserer lydløst, og så selges den i kit med kameraene K-30 og K-5 II. Dermed best i test.

Spesifikasjoner

Merke
Pentax