Samyang 16mm T2.2 ED AS UMC CS

Flere filmskoler bruker Samyangs cine-objektiver i sin fotografutdannelse, så kanskje er den økonomiske vidvinkeloptikken til video også et godt valg for en ambisiøs videoentusiast?

#Objektiv #Samyang
7.5

Samyangs nye vidvinkeloptikk på 16 mm til video fås til Canon, Nikon samt Sony A og E-fatning og passer bare til kameraer med APS-C-sensor. Objektivet er bygd over Samyangs optikk med 16 mm F2.0, som hverken har autofokus eller innebygd brikke som kan kommunisere med kameraets automatiske funksjoner.
Det er ikke lenger klikk på hvert fullt blendertrinn, så blenderringen glir jevnt fra største til minste blender. I tillegg er gummiringen på fokus- og blenderringene erstattet med tannhjul. Det gjør det betydelig lettere å fokusere glidende opp og ned under opptaket, noe som er en fordel når profesjonelle fotografer tar opp video, men ikke nødvendigvis til fotografering. Velges blenderautomatikk, Auto ISO og eksponeringskompensasjon, kan man bruke det til foto med manuell fokus og ikke kun til video.
Objektivet har dessverre både vignettering og fortegning på full blender, og skarpheten synker på minste blender. På de midterste blenderne er bildekvaliteten derimot god.

Konklusjon

Den nye optikken fra Samyang har glidende fokus, noe som gjør den godt egnet til video. Problemet er bare at den ikke støtter full-frame. Det er problemer med vignettering og fortegning på full blender, men bildekvaliteten er god på de midterste blenderne.

Spesifikasjoner

Merke
Samyang