Samyang AF 18 mm F2.8 FE

Når man får Samyangs nye kraftige vidvinkel med fast brennvidde i hendene, er den første tanken at det føles som en leke. Det er laget av plast og veier fattige 145 gram, men kvaliteten er høy.

av Utstyrsguiden #Objektiv #Samyang
9.0

Når man får Samyangs nye kraftige vidvinkel med fast brennvidde i hendene, er den første tanken at det føles som en leke. Det er laget av plast og veier fattige 145 gram, men kvaliteten er høy. Dermed er det perfekt å ta med på ferie, hvor du nærmest ikke legger merke til at det sitter et objektiv på kameraet. Det er bygget for Sonys fullformatmodeller, men kan også brukes på APS-C-kameraer, hvor det blir til et godt vidvinkelobjektiv som tilsvarer til 27 mm. Autofokus fungerer raskt, nøyaktig og stort sett lydløst, og bildekvaliteten er overraskende god med svært lite fortegning. På full blenderåpning blir det tydelig vignettering – altså mørkere bildehjørner – men den forsvinner raskt ved nedblending. Det blir god skarphet i midten, og på F5.6 når skarpheten helt ut i hjørnene.

Den største ulempen med objektivet er at det ikke virker særlig robust, og du kan ikke regne med at det takler vått vær. Imidlertid er også prisen god. I tillegg til en liten motlysblender følger det med et hardt etui som gjør objektivet godt beskyttet i kameravesken.

Konklusjon

Lett og skarpt objektiv som også har en skarp pris. Autofokuseringen er rask og presis, men objektivet virker ikke så robust.

Spesifikasjoner

Merke
Samyang