Samyang AF 85mm F1.4 EF

God pris for et lyssterkt og lett portrettobjektiv med autofokus. Flott bokeh og pent design. Ingen optisk bildestabilisering. Autofokus går ikke spesielt raskt, og skarpheten kunne vært bedre.

av Utstyrsguiden #Objektiv #Samyang
8.5

Med dette lyssterke og veldesignede portrettobjektivet får du mye for pengene, og det er et godt alternativ til Canons tilsvarende objektiv, som koster mer enn dobbelt så mye. Samyang-modellen har autofokus, og vekten og dimensjonene er holdt nede slik at det er lettere å ha med seg.
Objektivet veier 485 gram mot 950 gram for konkurrenten. Det har ikke bildestabilisering, noe som hadde vært til stor hjelp når lysforholdene tvinger lukkertiden oppover.
Objektivet har en lydsvak fokusmotor som reagerer presist, men som ikke er riktig så rask som originalen. Når det gjelder bildekvalitet, er ikke Samyang på nivå med originalen her heller. Det blir tydelig vignettering på de største blenderåpningene, og de forsvinner først helt på rundt blender F7.1. Skarpheten er ikke imponerende på F1.4, men på F2.0 og F2.8 kan man ta gode portrettbilder med flott uskarphet i bakgrunnen. Det er en del uskarphet i kantene helt opp til blender F8.0. Minste blender på Samyang er F16, mens du kan velge F22 på Canon. Konklusjonen blir at Samyangs 85 mm er et godt alternativ til originalen til en god pris, men man må inngå noen kompromisser.

Konklusjon

Konklusjonen blir at Samyangs 85 mm er et godt alternativ til originalen til en god pris, men man må inngå noen kompromisser.

Spesifikasjoner

Merke
Samyang