Samyang T-S 24mm F3.5 ED AS UMC

Samyang har lansert et nytt tilt/shift-objektiv til en fornuftig pris. Det stiller store krav til brukeren, da det ikke er noe samspill mellom kameraet og objektivet.

#Objektiv #Samyang
8.0

Man bruker som regel et tilt/shift-objektiv til å rette styrtende linjer på bilder av f.eks. arkitektur eller til å vippe fokusplanet under reklame- og matfotografering. Samyangs modell med en brennvidde på 24 mm, koster under halvparten av de tilsvarende originalene fra Canon og Nikon, og det fås også til Pentax og Sony.
Objektivet legger seg designmessig tett opp til Canon TS-E 24mm F3.5L II. Lukkertid og blender innstilles manuelt. I normalinnstillingen kan man bruke kameraets lysmåler, men når man foretar tilt og shift, skjer det forskyvninger i eksponeringen på opptil et par blendertrinn, så her gjelder det å sjekke bildet nøye rett etter fotograferingen. Skarpheten er beskjeden på F3.5, så man bør kun bruke objektivet på F5.6 eller mindre. Retter man opp styrtende linjer, reduseres skarpheten gradvis, og det oppstår fortegning. Det er vanligvis enkelt å rette opp i bildebehandlingen, men ikke her, da den bare ses i den ene siden av bildet. Tilt-funksjonen fungerer på den annen side ganske fint.

Konklusjon

Det nye tilt/shift-objektivet fra Samyang er svært krevende å bruke. Blir bildet godt og skarpt, kan du ta hele æren,
for utstyret gir deg ikke noe i nærheten av hjelp. Her er det snakk om et høyst ambisiøst spesialobjektiv til en rimelig penge.

Spesifikasjoner

Merke
Samyang