Samyang XP 10mm F3.5

Det ligner et på et fiskeøye, men Samyangs nye 10 mm er en ekte ultravidvinkel og dessuten den råeste du får til et Canon-speilrefleks med fullformat.

#Objektiv #Samyang
9.0

Det ligner et på et fiskeøye, men Samyangs nye 10 mm er en ekte ultravidvinkel og dessuten den råeste du får til et Canon-speilrefleks med fullformat. Objektivet er skarpt på alle blendertrinn, men har litt vignettering til blender F8.0, hvor det siste er borte. Det er en anelse bedre enn Canons EF 11–24 mm på 11 mm-innstillingen. Vidvinkelen gir bildet litt buede kanter, og i motlys ser man indre reflekser. Ingen av delene er plagsomme og fikses lett i bildebehandlingen. I motsetning til Samyangs første objektiver har XP 10mm innebygd prosessor, så kameraets eksponeringsautomatikk fungerer. Det har ikke autofokus, men det må også bare fokuseres når motivet er mindre enn én meter unna, på grunn av brennviddens ekstreme dybdeskarphet.

Konklusjon

Det har ikke autofokus, men det må også bare fokuseres når motivet er mindre enn én meter unna, på grunn av brennviddens ekstreme dybdeskarphet.

Spesifikasjoner

Merke
Samyang