Sigma 12-24mm F4.0 DG HSM Art

Mekanisk og optisk er objektivet i toppklasse. Det har til og med en lavere pris enn originalene. Det store frontdekselet, som er av primitiv plast, trekker ned totalinntrykket.

av Utstyrsguiden #Objektiv #Sigma
9.0

Sigmas nye, kraftige vidvinkelzoom kommer til fullformatkameraene til Canon og Nikon samt Sigma. Prismessig ligger objektivet på nivå med Nikons 14–24 mm F2.8 og er halvparten så dyrt som Canons 11–24 mm F4.0L. Når et Sigma-objektiv heter «Art», betyr det objektiver av høy kvalitet, og mekanisk er det svært overbevisende. Frontdekselet i plast er skjemmende, men det er nødvendig for å beskytte den digre frontlinsen. Zoom- og fokusringene går i samme retning som Canon, altså
motsatt av Nikon. Autofokus er presis, kjapp og lydløs.
Optisk er Sigmas 12–24 mm imponerende med bare svak vignettering på 12 mm ved full blender. Skarpheten er knallgod fra kant til kant på samtlige brennvidder på F8.0, og skarpheten i midten er fin allerede fra full blender. Det blir litt fortegning på 12 mm, men ikke på 14 mm. Fortegning og vignettering er til og med lavere enn på Canons 11–24 mm. De to objektivene tar omtrent like mye plass og veier nesten det samme. Det blir indre reflekser når du knipser mot solen, men ikke mer enn forventet på så eks­trem vidvinkel. Ved 12 mm får du en diagonal bildevinkel på 122 grader som vil egne seg godt til landskap og arkitektur.

Conclusion

Knallgod vidvinkel

Spesifikasjoner

Merke
Sigma