Sigma 120-300mm F2.8 DG OS HSM

Denne nyheten fra Sigma er mye billigere enn de originale med fast brennvidde, men hva med kvaliteten?

#Objektiv #Sigma
8.6

Skal du ha en optikk på 120-300 mm med lysstyrke F2.8, er valget enkelt. Det finnes nemlig ikke andre enn denne fra Sigma. Den veier et drøyt kilo mer enn de tilsvarende originale objektivene på 300 mm og krever dermed stativ, da den er for tung å holde. Den leveres med en god motlysblender og avtagbar stativfot og er tettet mot støv og fukt. Objektivet er mekanisk lekkert, men den store zoomringen er litt stram.
Autofokus er av den lydløse HSM-typen. Den er i standardinnstillingen markant langsommere enn originalobjektivene. Med Sigmas usb-dock, som er tilbehør til 299 kroner, fikk vi imidlertid endret nærgrensen til 2,5 meter og satte AF-hastigheten til maksimal. Da ble fokushastigheten straks langt bedre og nesten helt i toppklasse. Skarpheten er fin allerede fra full blender, og det er merkbar vignettering på F2.8, men den er borte på F5.6. Spesielt omkring 200 mm er det moderat putefortegning, men det er ikke av stor betydning for sports- og dyrelivsmotiver, som dette objektivet egner seg til.

Konklusjon

Sigmas nye 120-300mm F2.8 er ikke helt så perfekt som objektiver med en fast brennvidde på 300 mm og samme lysstyrke. Til gjengjeld får du her god fleksibilitet takket være zoommuligheten. Prisen er forøvrig mer enn rimelig, mens den høye vekten trekker litt ned.

Spesifikasjoner

Merke
Sigma