Sigma 18-200mm F3.5-6.3 II DC HSM

Skarpheten er rimelig god, men sammenligner man med de to andre Pentax-modellene i testen, halter Sigma litt etter.

#Objektiv #Sigma
8.1

Sigma var lenge vinnerkandidat i kategorien for objektiver med Pentax-fatning. Ganske så visst føles finishen litt plastaktig, og zoomringen glir ikke på langt nær så lekkert som på de beste objektivene, men Sigma 18-200mm er velutstyrt, og så koster det ned til kun en tredjedel av de originale testdeltagerne. Fokusmotoren jobber med en litt pussig brumming, men eksekverer fokuseringen like raskt som den originale på 18-135mm og dermed dobbelt så raskt som hos den store Pentax´en. Tross den lave prisen har denne optikken en overbevisende metallfatning. Sigma 18-200mm startet med andre ord med atskillige plusser i karakterboken, men det er også utfordringer. Man kan ikke etterfokusere manuelt, og optikken er heller ikke tettet, så den kan ikke brukes under samme barske forhold som de nyere Pentax-kameraene kan, og det er selvfølgelig ergerlig.
Skarpheten er rimelig god, men sammenligner man med de to andre Pentax-modellene i testen, halter Sigma litt etter. Forskjellen er imidlertid ikke større, enn at man skal ha direkte sammenlignbare bilder for å kunne se den. Under alle omstendigheter får du bedre bilder med dette billige objektivet fremfor kitobjektivet på 18-55 mm, og så er prisen som nevnt en faktor hvor originalene får bank.

Konklusjon

Til en virkelig attraktiv pris ligger Sigma 18-200mm ikke langt etter de originale objektivene. Kan du unnvære tettingen og den siste skarpheten, er den et godt valg til Pentax-DSLR.

Spesifikasjoner

Merke
Sigma