Sigma 18-35mm F1.8 DC HSM Art

Sigma utfordrer vanetenkingen med sin nye standardoptikk til speilreflekser med APS-C-sensor. Objektivet er svært lyssterkt og som regel også knivskarpt.

#Objektiv #Sigma
8.6

Den nye optikken fra Sigma, som dekker området 18-35 mm, er 12,1 x 7,8 cm stor og veier 810 gram. Den er mekanisk i toppklasse, helt fra fatningens blanke stål til den glimrende motlysblenderen. Zoom- og fokusring går tungt, men jevnt. Finishen er bedre enn på tilsvarende
objektiver fra Canon og Nikon og minner om Carl Zeiss. Til gjengjeld er det ikke helt billig.
Modellen holder lysstyrke F1.8 over hele zoomområdet, og det er ikke mindre enn banebrytende. Den store blenderen kan brukes til å arbeide med minimal dybdeskarphet, fotografere med kort lukkertid og lav ISO i svakt lys, og den gjør speilreflekssøkeren dobbelt så lys som normalt. Til gjengjeld er zoomområdet beskjedent. Skarpheten er imponerende allerede på F1.8 over hele zoomområdet, der en tanke vignettering er eneste svakhet. Fortegning er godt under kontroll. Selv om objektivet er bygd opp av 17 linser, ordnes motlysfotografering imponerende godt. Det svake punktet er autofokus, som ofte lurte testkameraene våre.

Konklusjon

Sigmas nye objektiv er en milepæl i kraft av sin lysstyrke, finish og bildekvalitet, som spiller helt opp med de fleste faste brennvidder. Ulempene er objektivets tunge vekt, en stor størrelse og høy pris, samt det beskjedne zoomområdet. Autofokus er også en utfordring.

Spesifikasjoner

Merke
Sigma